Synthese en seminar

Nu de praktijk: 4 december 2018
Spreker: Jan Jonker

Gasten:

De collegereeks sluiten we af met een seminar. Jan Jonker trapt af met een samenvatting van wat je in de voorgaande colleges hebt gehoord.

Maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Ingrid Faber (CEO Pooling Partners), Bert van Son (CEO Mud Jeans) en Kevin Rijke (directeur Industriepark Kleefse Waard) delen hun ervaringen over het opzetten van circulaire activiteiten binnen hun organisatie.

En dan? Welke stappen kun je zelf zetten? Wat is de impact voor jouw organisatie? Daarover gaan we met elkaar in debat.

Ingrid Faber neemt je mee in de circulaire economie bij Pooling Partners. De circulaire economie is hier geen theorie, maar praktijk. Pooling Partners streeft ernaar om houten pallets zo efficiënt mogelijk te produceren, in te zetten, repareren en hergebruiken, waardoor de kringloop wordt gesloten.

Bert van Son  
"Om te komen tot een wereld zonder afval is er een totale omslag nodig in het denken van consumenten, overheid en bedrijven.”

Rijke Kevin is directeur van het prijswinnende Industriepark Kleefse Waard (IPKW), het meest ambitieuze bedrijventerrein van Nederland. Door duurzaam om te gaan met gebouwen, mensen, energie, afval en mobiliteit werkt hij elke dag aan een toekomst waarin het park en haar bedrijven geen negatieve impact meer hebben op het milieu.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.